Kalorymetria Ltd
znajdź nas na
  • Strona główna
  • O NAS
    • GALERIA
  • Aktualności
  • OPINIE I REKOMENDACJE
  • PORADY
    • Zasady zdrowego odżywiania
    • Probiotyki a prebiotyki - czym się różnią i jakie mają znaczenie dla naszego zdrowia?
    • Przemiana materii, metabolizm - co to jest, jak go zmierzyć?
    • Dlaczego cukier nie cieszy się dobrą sławą?
    • Quinoa - lider wśród kasz
    • Korzyści zdrowotne awokado
    • Jem orkisz - dbam o zdrowie
    • Amarantus - super zboże XXI w.
    • Bogactwo orzechów. Które wybrać?
    • Otyłość wśród dzieci - nie bodźmy obojętni wobec problemu
    • Żelazo - ważny składnik diety
    • Selen - strażnik twojego organizmu
    • Równowaga kwasowo-zasadowa
    • Kurkuma - złota przyprawa o właściwościach leczniczych
    • Co to jest PEGAGA?
    • Co jeść wieczorem, by nie przytyć?
  • DIETY
    • Trądzik dorosłych - zalecenia dietetyczne
    • Dieta wegańska
    • Fit plan - dieta redukcyjna
    • Dieta w chorobie Hashimoto
    • Zalecenia dietetyczne w dnie moczanowej
    • Dieta eliminacyjno-rotacyjna
    • Dieta w chemioterapii i radioterapii
    • Dieta w chorobie uchyłkowej
    • Zalecenia dietetyczne w chorobie Leśniowskiego-Crohna
    • Nietolerancja laktozy
    • Zespół jelita drażliwego
    • Odżywianie w sporcie
    • Dieta łagodząca objawy miesiączki
    • Nie daj się depresji
    • Dieta detoksykująca

Spotkania edukacyjne o zdrowym odżywianiu w ramach programu Żółty Talerz

6/10/2017

1 Komentarz

 
W ciągu ostatnich dwóch tygodni odwiedziliśmy świetlice dla dzieci z rodzin potrzebujących należące do Caritas Archidiecezji Gdańskiej. Zostaliśmy zaproszeni do udziału w realizowanym ze środków Kulczyk Foundation programie Żółty Talerz. W ramach tego programu zostaliśmy wpisani w realizację jednego z czterech strategicznych celów: łatwiejszy dostęp do wiedzy o zdrowym odżywianiu. 
Spotkania z dziećmi przebiegły w bardzo miłej i przyjaznej atmosferze. Dzieci wykazały bardzo dużą aktywność podczas warsztatów, były bardzo chętne do współpracy. Poznały zasady zdrowego odżywiania, dowiedziały się, jakie składniki pokarmowe są bardzo ważne w diecie, potrafiły wskazać produkty spożywcze bogate w te składniki, a następnie ułożyć je w piramidę pokarmową. Dzieci zrozumiały, że połączenie zdrowego odżywiania ze zdrowym trybem życia i dużą aktywnością fizyczną to podstawa do utrzymania zdrowia na wysokim poziomie. Razem z dietetykiem nauczyły się czytać etykiety produktów spożywczych, dowiedziały się, co to jest kaloryczność produktu i dlaczego jest ona taka ważna. Na koniec zajęć dzieciaczki zostały poczęstowane przez nas zdrowymi bez dodatku cukru ciasteczkami naszej produkcji. 
1 Komentarz
Kian link
2/7/2021 08:17:29 pm

Appreciate you blogging thiss

Odpowiedz



Odpowiedz

    Picture

    Archiwum

    Marzec 2018
    Listopad 2017
    Czerwiec 2017
    Październik 2016
    Wrzesień 2016
    Luty 2016
    Listopad 2015
    Wrzesień 2015
    Czerwiec 2015
    Wrzesień 2014
    Styczeń 2014
    Listopad 2013
    Październik 2013
    Wrzesień 2013

    Kategorie

    Wszystkie
    Wydarzenia

    Kanał RSS

Wspierane przez Stwórz własną unikalną stronę internetową przy użyciu konfigurowalnych szablonów.