Druga część warsztatów w ramach projektu "Terapia zaburzeń żywienia u osób niepełnosprawnych" już za nami. Dziś było wyjątkowo zdrowo i mega kolorowo. Na stołach królowały głównie sałatki, ale pojawił się też chleb na zakwasie żytnim, który piekliśmy samodzielnie i świeżo wyciskane soki z marchwi i jabłek. Uczestnicy projektu jak zwykle byli bardzo aktywni i wszystko ich interesowało. Wielu z nich nie jadło wcześniej karczochów, nie znali smaku sera koziego, a niektórzy po raz pierwszy jedli również ser ricotta. Bardzo dziękujemy za uczestnictwo i dzielenie się pozytywną energią. Już z niecierpliwością wyczekujemy kolejnego spotkania. Do zobaczenia!
Zapraszamy po przepisy na dania, które pojawiły się na dzisiejszych warsztatach:
MUSZLE MAKARONOWE FASZEROWANE SAŁATKĄ Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ
SAŁATKA NICEJSKA
BURAKI PIECZONE Z SEREM KOZIM
CHLEB NA ZAKWASIE ŻYTNIM Z DODATKIEM ZIEMNIAKÓW
Zapraszamy po przepisy na dania, które pojawiły się na dzisiejszych warsztatach:
MUSZLE MAKARONOWE FASZEROWANE SAŁATKĄ Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ
SAŁATKA NICEJSKA
BURAKI PIECZONE Z SEREM KOZIM
CHLEB NA ZAKWASIE ŻYTNIM Z DODATKIEM ZIEMNIAKÓW