Kalorymetria Ltd
znajdź nas na
  • Strona główna
  • O NAS
    • GALERIA
  • Aktualności
  • OPINIE I REKOMENDACJE
  • PORADY
    • Zasady zdrowego odżywiania
    • Probiotyki a prebiotyki - czym się różnią i jakie mają znaczenie dla naszego zdrowia?
    • Przemiana materii, metabolizm - co to jest, jak go zmierzyć?
    • Dlaczego cukier nie cieszy się dobrą sławą?
    • Quinoa - lider wśród kasz
    • Korzyści zdrowotne awokado
    • Jem orkisz - dbam o zdrowie
    • Amarantus - super zboże XXI w.
    • Bogactwo orzechów. Które wybrać?
    • Otyłość wśród dzieci - nie bodźmy obojętni wobec problemu
    • Żelazo - ważny składnik diety
    • Selen - strażnik twojego organizmu
    • Równowaga kwasowo-zasadowa
    • Kurkuma - złota przyprawa o właściwościach leczniczych
    • Co to jest PEGAGA?
    • Co jeść wieczorem, by nie przytyć?
  • DIETY
    • Trądzik dorosłych - zalecenia dietetyczne
    • Dieta wegańska
    • Fit plan - dieta redukcyjna
    • Dieta w chorobie Hashimoto
    • Zalecenia dietetyczne w dnie moczanowej
    • Dieta eliminacyjno-rotacyjna
    • Dieta w chemioterapii i radioterapii
    • Dieta w chorobie uchyłkowej
    • Zalecenia dietetyczne w chorobie Leśniowskiego-Crohna
    • Nietolerancja laktozy
    • Zespół jelita drażliwego
    • Odżywianie w sporcie
    • Dieta łagodząca objawy miesiączki
    • Nie daj się depresji
    • Dieta detoksykująca

Warsztaty zdrowego odżywiania oraz ekonomicznego gotowania (część II)

11/14/2015

0 Komentarze

 
Druga część warsztatów w ramach projektu "Terapia zaburzeń żywienia u osób niepełnosprawnych" już za nami. Dziś było wyjątkowo zdrowo i mega kolorowo. Na stołach królowały głównie sałatki, ale pojawił się też chleb na zakwasie żytnim, który piekliśmy samodzielnie i świeżo wyciskane soki z marchwi i jabłek. Uczestnicy projektu jak zwykle byli bardzo aktywni i wszystko ich interesowało. Wielu z nich nie jadło wcześniej karczochów, nie znali smaku sera koziego, a niektórzy po raz pierwszy jedli również ser ricotta. Bardzo dziękujemy za uczestnictwo i dzielenie się pozytywną energią. Już z niecierpliwością wyczekujemy kolejnego spotkania. Do zobaczenia!
Zapraszamy po przepisy na dania, które pojawiły się na dzisiejszych warsztatach:
MUSZLE MAKARONOWE FASZEROWANE SAŁATKĄ Z ŁOSOSIEM I RICOTTĄ
SAŁATKA NICEJSKA
BURAKI PIECZONE Z SEREM KOZIM
CHLEB NA ZAKWASIE ŻYTNIM Z DODATKIEM ZIEMNIAKÓW
0 Komentarze
    Picture

    Archiwum

    Marzec 2018
    Listopad 2017
    Czerwiec 2017
    Październik 2016
    Wrzesień 2016
    Luty 2016
    Listopad 2015
    Wrzesień 2015
    Czerwiec 2015
    Wrzesień 2014
    Styczeń 2014
    Listopad 2013
    Październik 2013
    Wrzesień 2013

    Kategorie

    Wszystkie
    Wydarzenia

    Kanał RSS

Wspierane przez Stwórz własną unikalną stronę internetową przy użyciu konfigurowalnych szablonów.