Kalorymetria Ltd
znajdź nas na
  • Strona główna
  • O NAS
    • GALERIA
  • Aktualności
  • OPINIE I REKOMENDACJE
  • PORADY
    • Zasady zdrowego odżywiania
    • Probiotyki a prebiotyki - czym się różnią i jakie mają znaczenie dla naszego zdrowia?
    • Przemiana materii, metabolizm - co to jest, jak go zmierzyć?
    • Dlaczego cukier nie cieszy się dobrą sławą?
    • Quinoa - lider wśród kasz
    • Korzyści zdrowotne awokado
    • Jem orkisz - dbam o zdrowie
    • Amarantus - super zboże XXI w.
    • Bogactwo orzechów. Które wybrać?
    • Otyłość wśród dzieci - nie bodźmy obojętni wobec problemu
    • Żelazo - ważny składnik diety
    • Selen - strażnik twojego organizmu
    • Równowaga kwasowo-zasadowa
    • Kurkuma - złota przyprawa o właściwościach leczniczych
    • Co to jest PEGAGA?
    • Co jeść wieczorem, by nie przytyć?
  • DIETY
    • Trądzik dorosłych - zalecenia dietetyczne
    • Dieta wegańska
    • Fit plan - dieta redukcyjna
    • Dieta w chorobie Hashimoto
    • Zalecenia dietetyczne w dnie moczanowej
    • Dieta eliminacyjno-rotacyjna
    • Dieta w chemioterapii i radioterapii
    • Dieta w chorobie uchyłkowej
    • Zalecenia dietetyczne w chorobie Leśniowskiego-Crohna
    • Nietolerancja laktozy
    • Zespół jelita drażliwego
    • Odżywianie w sporcie
    • Dieta łagodząca objawy miesiączki
    • Nie daj się depresji
    • Dieta detoksykująca

Warsztaty zdrowego odżywiania oraz ekonomicznego gotowania

9/19/2015

0 Komentarze

 
W ramach realizacji zadań związanych z projektem "Terapia zaburzeń żywienia u osób niepełnosprawnych" przeprowadziliśmy dziś warsztaty kulinarne mające na celu pokazanie, że można odżywiać się racjonalnie i zdrowo niezależnie od sytuacji materialnej i trudności percepcyjnych. 
W społeczeństwie dominuje przekonanie, że jedynie osoby zamożne stać na zdrową żywność, z kolei osoby uboższe sięgają po żywność tańszą, dużo mniej zdrową i przemysłowo przetworzoną. Zależało nam na tym, by przełamać to nie do końca prawdziwe myślenie i nauczyć uczestników warsztatów, jak racjonalnie robić zakupy, wybierać produkty niekoniecznie drogie, ale zdrowe i jak ekonomicznie komponować z nich smaczne posiłki.
Wszystkim uczestnikom dzisiejszych zmagań w kuchni bardzo dziękujemy za olbrzymie zaangażowanie. Mamy nadzieję, że wszyscy wyszli zadowoleni, najedzeni i pozytywnie zmotywowani do poprawy dotychczasowych, nie zawsze zdrowych nawyków żywieniowych. 
0 Komentarze
    Picture

    Archiwum

    Marzec 2018
    Listopad 2017
    Czerwiec 2017
    Październik 2016
    Wrzesień 2016
    Luty 2016
    Listopad 2015
    Wrzesień 2015
    Czerwiec 2015
    Wrzesień 2014
    Styczeń 2014
    Listopad 2013
    Październik 2013
    Wrzesień 2013

    Kategorie

    Wszystkie
    Wydarzenia

    Kanał RSS

Wspierane przez Stwórz własną unikalną stronę internetową przy użyciu konfigurowalnych szablonów.