W ramach realizacji zadań związanych z projektem "Terapia zaburzeń żywienia u osób niepełnosprawnych" przeprowadziliśmy dziś warsztaty kulinarne mające na celu pokazanie, że można odżywiać się racjonalnie i zdrowo niezależnie od sytuacji materialnej i trudności percepcyjnych.
W społeczeństwie dominuje przekonanie, że jedynie osoby zamożne stać na zdrową żywność, z kolei osoby uboższe sięgają po żywność tańszą, dużo mniej zdrową i przemysłowo przetworzoną. Zależało nam na tym, by przełamać to nie do końca prawdziwe myślenie i nauczyć uczestników warsztatów, jak racjonalnie robić zakupy, wybierać produkty niekoniecznie drogie, ale zdrowe i jak ekonomicznie komponować z nich smaczne posiłki.
Wszystkim uczestnikom dzisiejszych zmagań w kuchni bardzo dziękujemy za olbrzymie zaangażowanie. Mamy nadzieję, że wszyscy wyszli zadowoleni, najedzeni i pozytywnie zmotywowani do poprawy dotychczasowych, nie zawsze zdrowych nawyków żywieniowych.
W społeczeństwie dominuje przekonanie, że jedynie osoby zamożne stać na zdrową żywność, z kolei osoby uboższe sięgają po żywność tańszą, dużo mniej zdrową i przemysłowo przetworzoną. Zależało nam na tym, by przełamać to nie do końca prawdziwe myślenie i nauczyć uczestników warsztatów, jak racjonalnie robić zakupy, wybierać produkty niekoniecznie drogie, ale zdrowe i jak ekonomicznie komponować z nich smaczne posiłki.
Wszystkim uczestnikom dzisiejszych zmagań w kuchni bardzo dziękujemy za olbrzymie zaangażowanie. Mamy nadzieję, że wszyscy wyszli zadowoleni, najedzeni i pozytywnie zmotywowani do poprawy dotychczasowych, nie zawsze zdrowych nawyków żywieniowych.